Drummer and video artist Martijn Soeterbroek made a videoclip for our new single.

Het seizoen begint weer. Codarts Rotterdam, HKU Utrecht en CKE Eindhoven maken zich op voor een nieuw schooljaar. Altijd weer mooi om daar deel van uit te maken. En natuurlijk begint ook het concertseizoen weer. Het bijzondere Haseluenner Buehnen festival zal haar tweede editie beleven op 19 augustus. Met Tip Jar spelen we opnieuw op die plek. Een mooi begin van veel Tip Jar-belevenissen de komende tijd. Op 1 september is de officiële release van de nieuwe cd ‘Gemstone road’. We zijn hartstikke blij met de plaat. Opgenomen in Texas en geproduceerd door Walt Wilkins en Ron Flynt. Kom gerust eens luisteren in september want we spelen overal. Vaak met onze steun en toeverlaat Harry Hendriks op gitaar, banjo, ukulele, zang en mandoline. Inmiddels  onvervangbaar die man. Verder versterkt bassist Tonnie Ector ons ook regelmatig. Op 15 september hebben we ook nog Eric van de Lest op drums.


 

Met Iain Matthews, BJ Baartmans en Eric Devries namen we in Studio Wild Verband de nieuwe ‘Matthews Southern Comfort’ cd op. Begin 2018 komt dit, al zeg ik het zelf, bijzondere album uit op het fijne Duitse M.I.G. label. We schreven allemaal mee. Iain verzorgde de teksten. Ik kan niet wachten tot de eerste concerten. We doen dit jaar nog Nederland, Duitsland en Engeland aan. Volgend jaar in elk geval weer Engeland en Duitsland. Iain is een icoon, stil going strong. 

 

De Texas-Nederland connectie zorgt dit jaar voor een dubbel feest. Eind oktober speel ik een tour met Jimmy Davis. Hij was al eerder hier met Walt Wilkins maar nu gaan we in duo-vorm Nederland rond. Jimmy zingt en speelt met zoveel overtuiging dat het soms bang maakt. Klein van stuk met een groot hart en een nog grotere stem. Op mijn concertpagina vind je alle info.

 

In februari mogen we Walt Wilkins en Bill Small weer verwelkomen in ons kikkerlandje. We hebben een speciale plek in ons hart voor Walt en zijn muzikale familie. Ontroerend, grappig, wijs, diep en dankbaar. Ik weet niet hoe ik hem anders moet omschrijven. Als je hem al kent kom je langs. Is hij nog onbekend voor je dan heb je de afgelopen 5 jaar iets gemist. Ik mag elke keer mijn bijdrage leveren op toetsen en zang. En ik geniet elke seconde.

Met Tina Wilkins ga ik een nieuwe album voorbereiden dat half 2018 opgenomen gaat worden in Texas. Zeg maar ‘Moonflowers 2’. Eerste schrijfsessies zijn begonnen. Heerlijk om daar naar toe te werken. In april/mei zal er ongetwijfeld weer een Texas Tip Jar trip worden georganiseerd zodat ik in Austin kan opnemen en spelen met de Mystiquero clan rond Walt WIlkins. Er zijn plannen om een officiële release van ‘Gemstone road’ te plannen in New Braunfels. Lijkt me leuk. More soon.

We are proud to present our 'Let Go' video, made by movie artist Matthieu Landweer. (http://www.mlandweer.nl/)

 

(Foto: Henk Hennuïn)

Een nieuw seizoen. Een nieuwe site. Nieuwe plannen. De scholen zijn begonnen: Rotterdam, Utrecht en Eindhoven draaien weer. De speelagenda van Tip Jar begint vol te lopen en mijn losse projecten zijn weer opgestart. Dit seizoen is Bart in de B omgedoopt tot Bart in de Knop. De  Rozenknop in Eindhoven wordt dé muziekkroeg in de regio. Ik ga daar mijn maandelijks bijdrage aan leveren en misschien wel meer. De eerstvolgende editie is zondagmiddag 23 oktober met good old BJ Baartmans. Daar kijk ik erg naar uit. Een dag later halen Arianne en ik Walt Wilkins en Bill Small op als ze geland zijn op Schiphol. Twee weken heerlijke muziek en fijne vrienden. Misschien ook een biertje. Op de speelkalender kun je de data vinden. Niet te missen. Eind november een korte tour met Richard Lindgren, een Zweedse songwriter die al menigeen verrast heeft met zijn doorleefde liedjes en verhalen. Aanrader voor iedere liefhebber, en een prachtkerel. Eind december gaan Arianne en ik naar Texas om een begin te maken met Tip Jar cd nr.3. De schrijfsessies met de bijbehorende deadline-stress zijn uiteraard begonnen. Komt goed......toch? Vóór die tijd zal een soloproject van Ankie Keultjes vorm gaan krijgen. Die cd ligt me na aan het hart. Binnenkort meer. Ondertussen wordt de laatste hand gelegd aan de kerst-cd van Tina Mitchell Wilkins die ik in maart en april heb mogen produceren en inspelen. Jammer genoeg ben ik te laat in Austin om het releaseconcert te doen. De nieuwe cd's van zowel Walt Wilkins als The Mystiqueros gaan binnenkort de markt op. Ik kon gelukkig op beide mijn toetsenwerk toevoegen. Wat een feest om te doen. Eind oktober zullen ze deze kant opkomen in de koffers van Walt en Bill. Januari begint met een week Austin waarna Tip Jar haar eerste 2017 concert speelt in Meneer Frits te Eindhoven. Het mooiste podium om het jaar te beginnen. De week daarna Xinix in Nieuwendijk. Ook al een uitnodigende plek. Genoeg te beleven dus. Tot snel!

Let's meet!

YouTube -- https://www.youtube.com/playlist?list=PLbpIVmib6iWokFFKCRVs5hPHnEetKdM2J Twitter -- https://twitter.com/bartdewin iTunes -- https://itun.es/nl/sdrAp Facebook -- https://www.facebook.com/Bart.de.Win.Music/?fref=ts CD Baby -- http://www.cdbaby.com/Artist/BartdeWin

Follow Tip Jar on Spotify

Follow Bart de Win on Spotify

Next couple of gigs

 • Jan 25
  Earth Music Hall,  Wetter
   
 • Feb 2
  Lazy Sonnie Afternoon,  Son en Breugel
   
 • Feb 6
  Blaze & Co (onder het Kurhaus),  Scheveningen (Den Haag)
   

Join our mailing list

Listen here: