CD or vinyl: Onward (by Tip Jar)

CD of vinyl Onward' bestellen? Maak € 17,50 (CD) of € 26,95 (vinyl) over op rekeningnummer NL66 RABO 0150 1181 04 t.n.v. L.P.J. de Win. Vergeet niet de titel van de gewenste CD of vinyl plus uw adres te vermelden bij de overschrijving.

CD or vinyl: Gemstone Road (by Tip Jar)

CD of vinyl 'Gemstone Road' bestellen? Maak € 17,50 (CD) of € 26,95 (vinyl) over op rekeningnummer NL66 RABO 0150 1181 04 t.n.v. L.P.J. de Win. Vergeet niet de titel van de gewenste CD of vinyl plus uw adres te vermelden bij de overschrijving.

Gemstone Road werd opgenomen in Austin, Texas en geproduceerd door Walt Wilkins. Het buitenlandse avontuur zorgde voor een andere sound. Donkerder maar ook kleurrijker, meer vanuit een band gedacht, met een knipoog naar Bart’s soloalbums. Bart en Arianne schreven de liedjes. De Mystiqueros uit Texas tekenden voor de bandsound. Met bijdragen van vaste Tip Jar-muzikant Harry Hendriks op gitaar, ukulele en banjo, BJ Baartmans op mandoline en Joost van Es op viool. Gilad Atzmon zorgde vanuit Londen met zijn clarinet voor nog meer diversiteit. Twaalf nieuwe liedjes. De recensies liegen er niet om. En weer verder gaat de carrousel.

CD or Vinyl: Let Go (by Tip Jar)

CD of vinyl 'Let Go' bestellen? Maak € 17,50 (CD) of € 26,95 (vinyl) over op rekeningnummer NL66 RABO 0150 1181 04 t.n.v. L.P.J. de Win. Vergeet niet de titel van de gewenste CD of vinyl plus uw adres te vermelden bij de overschrijving.

Let Go is het tweede album van Tip Jar, het muzikale project van Bart de Win en Arianne Knegt. Op Let Go is de samenzang nog verder ontwikkeld en is het bandgeluid geoptimaliseerd. Muziekblad Heaven repte van "uitzonderlijk melodieuze, pakkende nummers" en Oor oordeelde: "Hoogstaande americana uit Nederland." Met medewerking van: Harry Hendriks, Joost van Es, Arthur Lijten, Tonnie Ector, Eric van de Lest, Walt & Tina Wilkins en Bill Small. Geproduceerd door Erc van de Lest en Tip Jar.

CD: Back Porch (by Tip Jar)

CD 'Back Porch' bestellen? Maak € 17,50 over op rekeningnummer NL66 RABO 0150 1181 04 t.n.v. L.P.J. de Win. Vergeet niet de titel van de gewenste CD plus uw adres te vermelden bij de overschrijving.

Tip Jar is het muzikale project van Bart de Win en Arianne Knegt, die  debuteerde als zangeres bij Mary-lou & The Good Old Boys en deel uitmaakte van Bart’s band The Simple Life. Onder de naam Tip Jar (fooienpot) bundelden zij de krachten, met als resultaat inmiddels twee duet-CD’s met sterke wortels in de americana en uitstapjes naar pop, folk, bluegrass en jazz. Eerlijke en pure muziek, waarin steeds de essentie en het karakter van het liedje het uitgangspunt is. Eersteling Back Porch is een akoestisch feest van snaarinstrumenten, met bijdragen van zowel de 'eigen' Tip Jar muzikanten als Bart's Texaanse soulmates Walt Wilkins, Jimmy Davis & Bill Small.

CD: Easy to See

CD 'Easy to See' bestellen? Maak € 13,00 over op rekeningnummer NL66 RABO 0150 1181 04 t.n.v. L.P.J. de Win. Vergeet niet de titel van de gewenste CD plus uw adres te vermelden bij de overschrijving. 

Het derde album Easy to See (oktober 2012) bevat twaalf songs die wederom niet onder één noemer te vangen zijn. Het album bevat een prettig eigenwijze verzameling composities waarin de randen van de rootsy popmuziek worden opgezocht. Bart bracht zijn muzikale vrienden van 'all over the globe' bijeen, waaronder zijn band ‘The Simple Life’ aangevuld met Joost van Es, de Austin delegatie Walt & Tina Wilkins, Jimmy Davis en Kim Deschamps, vanuit Chicago Allison Russell en JT Nero, en last but not least Bart’s Engelse soulmates Iain Matthews en Gilad Atzmon. Easy to See werd geproduceerd door BJ Baartmans.

CD: Little World

CD 'Little World' bestellen? Maak € 13,00 over op rekeningnummer NL66 RABO 0150 1181 04 t.n.v. L.P.J. de Win. Vergeet niet de titel van de gewenste CD plus uw adres te vermelden bij de overschrijving.

Begin 2011 verscheen Little World, volledig opgenomen en gemixed in Austin, Texas. Het album is geproduceerd door Walt Wilkins, die o.a. Pretty World en Mercy van Sam Baker produceerde. Diverse Texaanse helden leverden een bijdrage. Te horen zijn bijvoorbeeld Scrappy Jud Newcomb, Kim Deschamps en The Mystiqueros. Een bijzondere bijdrage vanuit Londen leverde daarnaast Gilad Atzmon op klarinet. Voorafgaand aan het nieuwe album verscheen de single Minute of your time, drie maanden later gevolgd door Summer dresses, met bijgaand een zomerse video clip.

CD: The Simple Life

CD 'The Simple Life' bestellen? Maak € 13,00 over op rekeningnummer NL66 RABO 0150 1181 04 t.n.v. L.P.J. de Win. Vergeet niet de titel van de gewenste CD plus uw adres te vermelden bij de overschrijving.

Het album The Simple Life, met daarop vijftien Engelstalige nummers van eigen hand, verscheen half oktober 2009 bij Rough Trade/Double Click Music. De cd is geproduceerd door de getalenteerde muzikant Gilad Atzmon uit Londen, die tevens zijn klarinet en saxen in de strijd gooide. De cd is zeer goed ontvangen in pers en media. Bart nam de cd op met zijn muzikale vrienden Arthur Lijten, Rinus Raaijmakers, Harry Hendriks en B.J. Baartmans. Bovendien vond hij diverse gastmuzikanten bereid een bijdrage te leveren aan de cd. Zo zijn ondermeer te horen Joost van Es, Izaline Calister en Eric Vloeimans.

Website photo by Monique Nuijten

Tip Jar on Spotify

Join our mailing list