Walt Wilkins & The Mystiqueros 

Bart nam zomer 2010 zijn album Little world op in Austin, Texas, met  Walt Wilkins en zijn geweldige band The Mystiqueros. Dat bleek het begin van een bijzondere vriendschap en een blijvende samenwerking. Inmiddels is  Bart 'the one and only international Mystiquero'! Vele optredens volgden, zowel in de USA als in Nederland, en Bart speelt mee op vele releases van Walt en van The Mystiqueros, Walt's vrouw (zangeres Tina Mitchell Wilkins), en op albums van diverse Amerikaanse artiesten die Walt produceerde.

Ieder najaar komt de band opnieuw naar Nederland, na een succesvolle eerste Nederlandse tour in 2012. Ze zullen de sterren van de hemel spelen. Voor de actuele data: zie de tour dates pagina.
Op de video's de volgende drie songs:

  • Someone somewhere tonight, geschreven door Walt Wilkins (eerder gecoverd door Kenny Rodgers, maar in 2013 op single uitgebracht door 'Dancing with the stars'-winnares Kellie Pickler), gespeeld in de Saxon Pub, Austin TX
  • Pay the DJ, een nummer dat Bart in Texas met The Mystiqueros opnam, hier  live gespeeld in Gruene Hall, New Braunfels TX.
  • Try my luck, ook van Bart, hier live vanuit Van Slag, Borger, NL.

Birds of Chicago 

Voorjaar 2011 waren JT Nero (Jeremy T. Lindsay) & Allison Russell in Nederland om hun album Mountains, forests te promoten. Op de speellijst stond ook een concert bij Bart in de huiskamer. Na een optreden in Roepaen werd hem gevraagd of hij een paar dagen later met ze mee wilde spelen in Paradiso. In Amsterdam bleek het muzikaal en ook persoonlijk bijzonder goed te klikken, en werden plannen gemaakt voor verdere muzikale samenwerking tussen Bart en dit getalenteerde duo, inmiddels Birds of Chicago gedoopt. Dit resulteerde de afgelopen jaren al in diverse tours door Nederland, België, Duitsland en Groot-Brittannië, en in een aantal studio-opnames over en weer. In January 2012 vloog Bart naar Chicago om mee te spelen op het naamloze nieuwe album van Birds of Chicago. Bart nam accordeon-, piano- & rhodespartijen op. Op hun beurt zongen JT en Allison mee op Bart's album 'Easy to see'. The Birds of Chicago logeren tijdens hun tours vaak bij Bart en Arianne.
 
Hieronder enkele opnames:

  • Funeral, Paradiso, Amsterdam June 12 2011
  • Kinderspel (Child's game), Eindhoven March 25 2013
  • All the city girls, Eindhoven, May 9 2016

Matthews Southern Comfort 

Engelsman Iain Matthews is een muzikale grootheid. In 1968 richtte  hij samen met Richard Thompson de invloedrijke Engelse folkband Fairport Convention op, waarin Sandy Denny zijn muzikale partner was. In de jaren ’70 verhuisde hij, op zoek naar een meer countryrock-geïnspireerde sound, naar Amerika, waar hij zich onderdompelde in de  muziekscene van LA. Het was de tijd van The Eagles, The Flying Burrito Brothers en de Byrds. Iain richtte de band Matthews Southern Comfort op, en had een wereldhit met het door Joni Mitchell geschreven Woodstock. Weer later vestigde hij zich in Austin, en bouwde gestaag verder aan een indrukwekkende carrière, met mensen als Nanci Griffith en Eliza Gilkyson. Zo’n tien jaar geleden verhuisde Iain Matthews naar Nederland. Hij werkte hier samen met o.a. het Searing Quartet en met Ad Vanderveen.

Matthews Southern Comfort, Iain Matthews' vermaarde band uit de seventies, werd in 2010 opnieuw tot leven gewekt. De nieuwe bezetting bestond naast Iain uit B.J. Baartmans, Elly Kellner en Bart. Het viertal tourde twee jaar lang door Nederland, Engeland en Italië met zowel oude als nieuwe liedjes. Met drie gitaren, een rhodes en vier stemmen brachten zij mellow countryrock met prachtig harmoniërende samenzang.

De Vaste Kerstmannen 

Foto: Ronald Rietman(Foto: Ronald Rietman)

(Foto: Arianne Knegt)

De Vaste Kerstmannen zijn ontstaan uit De Vaste Mannen, jarenlang de vaste begeleidingsband van de Brabantse zanger Gerard van Maasakkers, waarin Bart speelde van 1996 tot 2011. Een aantal bekende en minder bekende kerstliedjes zijn door De Vaste Kerstmannen smaakvol bewerkt en opgenomen. De opbrengst van de kerst-cd die zij in 2010 uitbrachten kwam deels ten goede aan de voedselbank. De Vaste Kerstmannen geven met hun optreden jaarlijks kleur en gezelligheid aan de donkere dagen voor kerst. Zij brengen een verfrissend kerstgeluid. Naast optredens in muziekkroegen en theaters luisteren zij ook bedrijfsborrels op.

  • Bart de Win: zang, toetsen
  • Harry Hendriks: gitaar, banjo, zang
  • Arthur Lijten/Sjoerd van Bommel: drums,zang
  • Rinus Raaijmakers: bas, contrabas, zang

 

Super Janske 

In 2009 werd de kleine Janske getroffen door leukemie. Samen met haar ouders en zusjes vocht ze voor haar leven. Bart schreef in opdracht van de familie twee liedjes voor Janske, wat uiteindelijk leidde tot een kinderboek met cd. Alle betrokkenen (illustrator, vormgever, drukkerij, opnametechnicus en muzikanten) werkten belangeloos mee aan dit project dat tot doel heeft geld in te zamelen en aandacht te vragen voor Janske en haar lotgenoten. De opbrengst komt ten goede aan Kinderen Kankervrij, Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker, KWF Kankerbestrijding, Ronald McDonald Kinderfonds en de stichting Cliniclowns. Voor het bedrag van € 15,- (inclusief verzendkosten) kunt u het kinderboek met cd bestellen. Ons emailadres vindt u op de contactpagina. Meer informatie over Janske en de Super Janske Club is te vinden op de website www.superjanske.nl

Konrad Koselleck Big Band in Het Bimhuis 

De big band concerten van de KKBB zijn net even anders: een onverwachte combinatie van cabaret, musical, jazz, pop, rock, funk, latin en zelfs klassiek. Alle muziek is speciaal gearrangeerd door Konrad Koselleck. Samen met zijn 17 topmusici plus de crème de la crème uit de muziek- en theaterwereld zet de KKBB in het Bimhuis in Amsterdam om de maand een meeslepend concert neer. Een avond vol verrassende wendingen, van ingetogen intimiteit tot overdonderend oergeweld.

In December 2010 waren Bart en de Griekse zangeres Maria Markesini de speciale gasten van de Konrad Koselleck Big Band. Konrad arrangeerde voor die gelegenheid zelfs een aantal van Bart's liedjes voor big band. Het was een mooie avond!

De video's hiernaast geven een indruk van:

-Conjunction junction (Bob Dorough)
-They told me (Bart de Win)
-The simple life (Bart de Win)
-An s'Arnitho (Mimis Plessas)

Barak 23 - Ernst Jansz & Jimi Bellmartin 

In 2010 kwam de cd 'Wie' uit, gemaakt in opdracht van het Nationaal Monument Kamp Vught, met daarop bijdragen van verschillende artiesten. Bart speelde o.a. mee op het lied 'Barak 23' van Ernst Jansz en Jimi Bellmartin. Het lied gaat over Molukse vluchtelingen in Nederland in de jaren vijftig, en hoe hun tijdelijke onderdak in Kamp Vught uiteindelijk permanent bleek te zijn, ondanks toezeggingen van de Nederlandse regering. Jimi Bellmartin groeide op in Kamp Vught.

Jimi Bellmartin | zang
Ernst Jansz | gitaar, backing vocals
Bart de Win | wurlitzer, backing vocals
Boudewijn Lucas | bas
Arthur Lijten | drums
René van Mierlo | gitaar
Tjeerd van Zanen | gitaar
Renee van Bavel | backing vocals
Erik Spanjers | opname, backing vocals