Walt Wilkins

Bart nam zomer 2010 zijn album Little world op in Austin, Texas, met  Walt Wilkins en zijn geweldige band The Mystiqueros. Dat bleek het begin van een bijzondere vriendschap en een blijvende samenwerking. Inmiddels is  Bart 'the one and only international Mystiquero'! Vele optredens volgden, zowel in de USA als in Nederland, en Bart speelt mee op vele releases van Walt en van The Mystiqueros, Walt's vrouw (zangeres Tina Mitchell Wilkins), en op albums van diverse Amerikaanse artiesten die Walt produceerde.

Elke lente gaan Bart en Arianne naar Texas om op te treden en op te nemen, en ieder najaar komt de band opnieuw naar Nederland, na een succesvolle eerste Nederlandse tour in 2012. Ze spelen de sterren van de hemel! Voor de actuele data: zie de tour dates pagina. 


Op de video's hieronder de volgende drie songs:

  • Someone somewhere tonight, geschreven door Walt Wilkins (eerder gecoverd door Kenny Rodgers, maar in 2013 op single uitgebracht door 'Dancing with the stars'-winnares Kellie Pickler), gespeeld in de Saxon Pub, Austin TX
  • Pay the DJ, een nummer dat Bart in Texas met The Mystiqueros opnam, hier  live gespeeld in Gruene Hall, New Braunfels TX.
  • Try my luck, ook van Bart, hier live vanuit Van Slag, Borger, NL.

Walt Wilkins & The Mystiqueros (Foto Arianne Knegt)

Matthews Southern Comfort

Engelsman Iain Matthews is een muzikale grootheid. In 1968 richtte  hij samen met Richard Thompson de invloedrijke Engelse folkband Fairport Convention op, waarin Sandy Denny zijn muzikale partner was. In de jaren ’70 verhuisde hij, op zoek naar een meer countryrock-geïnspireerde sound, naar Amerika, waar hij zich onderdompelde in de  muziekscene van LA. Het was de tijd van The Eagles, The Flying Burrito Brothers en de Byrds. Iain richtte de band Matthews Southern Comfort op, en had een wereldhit met het door Joni Mitchell geschreven Woodstock. Weer later vestigde hij zich in Austin, en bouwde gestaag verder aan een indrukwekkende carrière, met mensen als Nanci Griffith en Eliza Gilkyson. Zo’n tien jaar geleden verhuisde Iain Matthews naar Nederland. Hij werkte hier samen met o.a. het Searing Quartet en met Ad Vanderveen. 

Matthews Southern Comfort, Iain Matthews' vermaarde band uit de seventies, werd in 2010 opnieuw tot leven gewekt. De nieuwe bezetting bestond naast Iain uit B.J. Baartmans, Elly Kellner en Bart. Elly maakte later plaats voor Eric DeVries. Het viertal tourde een aantal jaar door Nederland, Engeland en Italië met zowel oude als nieuwe liedjes. Met drie gitaren, een rhodes en vier stemmen brachten zij mellow countryrock met prachtig harmoniërende samenzang. Hun nieuwste album is The Woodstock Album uit 2023, met een Matthews Southern Comfort herinterpretatie van liedjes die gespeeld zijn op dat beroemde festival.

Onder de foto vind je de volgende video's:

  • Woodstock, geschreven door Joni Mitchell en uitgevoerd door Matthews Southern Comfort.
  • Bits and pieces, geschreven door Iain Matthews. Officiele videoclip.
  • Darcy Farrow, in MSC's arrangement van dit lied geschreven door Steve Gillette en Tom Campbell.

Mathews Southern Comfort (Foto Marco Bakker)