On the road

Het seizoen begint weer. Codarts Rotterdam, HKU Utrecht en CKE Eindhoven maken zich op voor een nieuw schooljaar. Altijd weer mooi om daar deel van uit te maken. En natuurlijk begint ook het concertseizoen weer. Het bijzondere Haseluenner Buehnen festival zal haar tweede editie beleven op 19 augustus. Met Tip Jar spelen we opnieuw op die plek. Een mooi begin van veel Tip Jar-belevenissen de komende tijd. Op 1 september is de officiële release van de nieuwe cd ‘Gemstone road’. We zijn hartstikke blij met de plaat. Opgenomen in Texas en geproduceerd door Walt Wilkins en Ron Flynt. Kom gerust eens luisteren in september want we spelen overal. Vaak met onze steun en toeverlaat Harry Hendriks op gitaar, banjo, ukulele, zang en mandoline. Inmiddels  onvervangbaar die man. Verder versterkt bassist Tonnie Ector ons regelmatig. Op 15 september hebben we ook nog Eric van de Lest op drums. 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

Met Iain Matthews, BJ Baartmans en Eric Devries namen we in Studio Wild Verband de nieuwe ‘Matthews Southern Comfort’ cd op. Begin 2018 komt dit, al zeg ik het zelf, bijzondere album uit op het fijne Duitse M.I.G. label. We schreven allemaal mee. Iain verzorgde de teksten. Ik kan niet wachten tot de eerste concerten. We doen dit jaar nog Nederland, Duitsland en Engeland aan. Volgend jaar in elk geval weer Engeland en Duitsland. Iain is een icoon, stil going strong. 

 

 

 

 

 

 

De Texas-Nederland connectie zorgt dit jaar voor een dubbel feest. Eind oktober speel ik een tour met Jimmy Davis. Hij was al eerder hier met Walt Wilkins maar nu gaan we in duo-vorm Nederland rond. Jimmy zingt en speelt met zoveel overtuiging dat het soms bang maakt. Klein van stuk met een groot hart en een nog grotere stem. Op mijn concertpagina vind je alle info. 
 

 

 

 

 

 

 

In februari mogen we Walt Wilkins en Bill Small weer verwelkomen in ons kikkerlandje. We hebben een speciale plek in ons hart voor Walt en zijn muzikale familie. Ontroerend, grappig, wijs, diep en dankbaar. Ik weet niet hoe ik hem anders moet omschrijven. Als je hem al kent kom je langs. Is hij nog onbekend voor je dan heb je de afgelopen 5 jaar iets gemist. Ik mag elke keer mijn bijdrage leveren op toetsen en zang. En ik geniet elke seconde. 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met Tina Wilkins ga ik een nieuwe album voorbereiden dat half 2018 opgenomen gaat worden in Texas. Zeg maar ‘Moonflowers 2’. Eerste schrijfsessies zijn begonnen. Heerlijk om daar naar toe te werken. In april/mei zal er ongetwijfeld weer een Texas Tip Jar trip worden georganiseerd zodat ik in Austin kan opnemen en spelen met de Mystiquero clan rond Walt WIlkins. Er zijn plannen om een officiële release van ‘Gemstone road’ te plannen in New Braunfels. Lijkt me leuk. More soon.